Column van Mascha: Aktief gaat global

Eindelijk! De grote vakantie is begonnen en iedereen die vastzit aan de schoolvakanties pakt de koffers, of heeft ze klaarstaan. Even een andere omgeving, ander volk en genieten van bijzondere plekken, leuke activiteiten en het lekkerste eten en drinken. Tenzij je liever thuisblijft natuurlijk. Want zo gek is dat helemaal niet. Er zijn genoeg mensen die reik­ halzend uitkijken naar hun vakantie in… Wormerland. Voor hen zijn er de restaurants, hotels, bed and break­ fasts of campings, want er valt hier genoeg te zien en te beleven. En niet alleen als je van terrasjes en buiten­ activiteiten houdt.

Denk aan ‘Wormer Live’, ons eigen muziekfestival, dat pakt de festivalganger toch maar mooi even mee. Uiteraard mogen toeristen een sup of kanorondje door het Wormer­ en Jisperveld niet overslaan. Maar wist je dat er ook veel mensen hier naartoe komen om te golfen? Onze gemeente ligt namelijk heel centraal tussen wel zeven golfbanen. En hiervandaan kun je alle kanten op, zoals naar Fort Spijkerboor, de Zaanse Schans, Amsterdam, Haarlem en Alkmaar. Noem maar op.
Kun je de verleiding toch niet weerstaan om te kijken hoe groen het gras ergens anders is? Wil je dan iets voor me doen? Het lijkt me leuk als je deze Aktief meeneemt naar je vakantieadres en er daar ergens een leuke foto mee maakt. In Aktief september kunnen we dan een mooie compilatie plaatsen van de uitgevlogen Wormerlanders. Als je Aktief uit hebt en het plaatje geschoten is, leg ‘m dan in een willekeurige leeshoek. Wie weet pikt een lezer van elders uit het land het magazine op.

Ben jij die lezer uit onverwachte hoek? Leuk als je ook een foto of een berichtje stuurt naar redactie­[email protected]!

Veel leesplezier!

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?