Burgemeester ontvangt boek over bijzondere Afrika-reis

Burgemeester Judith Michel was gisteren te gast bij Emma Fischer (o.a. kunstschilder en vormgever) en Terrie Hessels (gitarist van The Ex) in de Witte Villa in Wormer. Ze kreeg het boek ‘Improvising, a one-year journey around Africa’ overhandigd.

Het Wormerlandse stel trok een jaar lang door Afrika. Geen toeristische reis, waarbij ze in een toeristenbusje van driesterrenhotel naar luxe resort trokken. Nee, ze reisden in een oude Land Rover van 800 gulden het continent door en zochten intensief contact met de bewoners. Het was een zeer bijzondere reis waarbij ‘improviseren’ het toverwoord was. In een jaar tijd legden Terrie Hessels en Emma Fischer 36.739 kilometer af met hun Land Rover, plus 1.578 kilometer per trein en deden 21 landen aan. Het laatste deel van de geplande reis, door Sudan en Egypte, ging niet door omdat er in Sudan oorlog was uitgebroken. Van deze reis is nu een boek gemaakt.
Burgemeester Michel vindt het een eer om dit boek in ontvangst te mogen nemen: “Ik ben trots op deze creatieve Wormerlanders die een bijzonder en verbindend boek hebben uitgebracht.”

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?

Eten uit de berm

vrijdag 18 juni 2021|