Buitenhuis Wijdewormer officieel geopend!

In Wijdewormer aan de Noorderweg heeft woensdag 2 februari Het Buitenhuis haar deuren geopend. Een nieuw initiatief voor eigentijdse respijtzorg in een prachtige boerderij midden tussen de weilanden. Zeven wethouders hadden woensdag de eer om een kamer in Het Buitenhuis te openen. De 7 kamers dragen de namen van de gemeenten in Zaanstreek-Waterland. Wethouder Kees van Waaijen deed dit namens gemeente Wormerland. ‘Het Buitenhuis is uniek in Nederland. Zoveel partijen die dit samen tot stand hebben gebracht. Dat zie je niet vaak. Bijzonder dat Wormerland nu een ‘eigen kamer’ heeft in dit mooie respijthuis.’
Het Buitenhuis is een plek voor mensen die thuis afhankelijk zijn van mantelzorg. De mantelzorgers kunnen met een gerust hart de zorg voor bijvoorbeeld zieke familieleden even uit handen geven aan professionals.
Professionele zorg
In korte tijd hebben al 20 gasten een verblijf geboekt. Het Buitenhuis ondersteunt hen met de (verpleegkundige) zorg, ondersteuning en aandacht die zij gewend zijn thuis. Als de gast zich prettig voelt in Het Buitenhuis dan heeft de mantelzorger er ook een goed gevoel bij en heeft dan even tijd om iets voor zichzelf te doen.
Unieke samenwerking
Het Buitenhuis is een primeur voor Zaanstreek Waterland. Het respijthuis is ontstaan uit een unieke samenwerking tussen zorgorganisatie De Zorgcirkel, gemeenten Edam/Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend, Waterland, Wormerland en Zaanstad en het Zorgkantoor (Zilveren Kruis).
Meer informatie
Meer informatie over het Buitenhuis vindt u op www.buitenhuiswijdewormer.nl

TEKST EN BEELD: GEMEENTE WORMERLAND

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?