Babbeltrucs, whatsappfraude en gedrag op en om het water

Bericht van de wijkagenten:

“Na ruim een jaar Corona is het lastig om al de balans op te maken. We zijn er namelijk nog niet. Steeds meer mensen zijn ingeënt en het einde van alle maatregelen is gelukkig in zicht en dat geeft de mens weer hoop. Ook het mooiere weer van de laatste tijd doet veel mensen goed.

Er zijn helaas wel een paar zaken waar we u op willen attenderen;

In Wormerland zijn de laatste tijd verschillende mensen de dupe geworden van oplichters en mensen die babbeltrucs gebruiken om geld of andere zaken te kunnen wegnemen. Ondanks dat dit fenomeen helaas al jaren bekend is, blijft het zorgelijk dat het deze criminelen kennelijk nog steeds lukt om vaak kwetsbare oudere mensen te benadelen. Als wijkagenten willen we niets liever dan deze criminelen in de kraag vatten. Hierbij hebben we uw hulp nodig. Bel 112 bij een verdachte situatie!

Mensen, let op elkaar en laat je niet van de wijs brengen door iemand die je niet kent. Ook middels WhatsApp gebeurd het regelmatig dat oplichters zich voordoen als een goede bekende van het slachtoffer, een zoon of dochter, die even om een financiële bijdrage vraagt!

Verifieer altijd of je met de juiste persoon te maken hebt door even persoonlijk te bellen!

Kijk eens naar de volgende link: https://www.politie.nl/themas/babbeltruc.html

https://www.politie.nl/themas/whatsapp-fraude-vriend-in-noodfraude.html#:~:text=Bij%20vriend%2Din%2Dnoodfraude%20krijgt,slinkse%20wijze%20geld%20wil%20aftroggelen.

Afsluitend willen we nog de aandacht vragen voor het vaarseizoen die net gestart is. Velen van u zoeken het water op om te recreëren of om een lekker stukje te varen. Heerlijk! Echter, is er een hele kleine minderheid die het voor de meeste goedwillende recreanten verpest. Bij de gemeente  komen er regelmatig meldingen binnen van hard varende jongeren en bij ons zijn al enkel meldingen binnen van jongeren die ongenodigd op eilandjes hebben ‘gerecreëerd’ . Helaas zijn hier ook zaken vernield en is er rommel achtergelaten. Hiervan is aangifte gedaan en de zaak wordt onderzocht.

Laten we het met elkaar leuk houden op en rondom het mooie water! Spreek elkaar aan! En aan ouders willen we vragen in gesprek te blijven met hun kroost!

Wellicht tot horens/ziens,

Uw wijkagenten Leo en Mireille

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug